Spletna stran TMS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Sprejmi | Več o tem
ICYDK: Če slučajno še ne veš
Vsebinsko se projekt navezuje na izboljšanje razumevanja področja intelektualne lastnine, njene vrednosti in dvigovanja zavedanja o njenem pomenu in vplivu. Mlade osveščamo o intelektualni lastnini in skušamo vplivati na njihovo dojemanje, vrednotenje ter posledično ravnanje.
       
Informacije Dogodki Spletni vodnik Za šole in skupine Utrinki Zbirke Izdelki Kontakti Projekt ICYDK DOSTOPNOST
Dogodki - Dan inovatorjev
TMS, Bistra pri Vrhniki

V nedeljo, 9. 4. 2017, bo od 10.00 do 18.00 v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri pri Vrhniki potekal tradicionalni Dan inovatorjev, ki ga pripravljamo v sodelovanju z združenjem izumiteljev ASI (Aktivni slovenski inovatorji).

 

Dan inovatorjev 2016
Predsednik sveta ASI dr. Tone Češnovar bo uvodoma predstavil najnovejše spodbude za izumitelje in podjetnike v okviru Evropske unije, v nadaljevanju pa si bo mogoče ogledati razstavo aktualnih slovenskih izumov, med katerimi bodo tudi izumi, ki so pred kratkim prejeli pomembna mednarodna priznanja. Izumitelji vam bodo predstavili večnamenski priključek za delovne stroje Eda Karničnika, pas za razbremenjevanje hrbtenice »EASEBelt« Srečka Pisnika, masažno napravo »Clickywood«, ki preprečuje nepravilno držo roke ob delu z računalnikom, Maje in Mihaela Rajteriča, zložljivi stol podjetij Petrič d.o.o. in Gigodesign d.o.o. ter »Memomatiko«, didaktični pripomoček za krepitev spomina in osvajanje učne snovi Pie Aline Likar in prof. dr. Boruta Likarja ter številne druge zanimive inovacije.
Pia Alina Likar je stara komaj 8 let in s tem verjetno najmlajša inovatorka v Sloveniji, ki je pridobila patent. Člani ASI tako dokazujejo, da izumljanje ni nekaj, kar bi bilo omejeno na ljudi določene starosti ali spola ali izobrazbo.

Vabimo vas, da se nam pridružite na Dnevu inovatorjev. Morda vas bodo spodbudili, da boste enkrat postali tudi sami izumitelji. Nove ideje in izumi pa so prav tisto, kar slovensko gospodarstvo trenutno najbolj potrebuje.
Prireditev si lahko ogledate z nakupom muzejske vstopnice.

 

Večnamenski priključek za delovne stroje Eda Karničnika Srečko Pisnik s svojim pasom za razbremenjevanje hrbtenice na razstavi IENA v Nurnbergu Nagrajenke razstave ARCA 2015 v Zagrebu: Maja Rajterič, Pia Alina Likar in Nina Rajterič
 
Zložljivi stol podjetij Petrič in Gigodesign Ivan S. Klaneček s srebrno medaljo iz sejma ISIF 2016 v Carigradu
 
 

 

Nekaj utrinkov s prejšnjih let:

Dan inovatorjev 2014 Dan inovatorjev 2014 Dan inovatorjev 2014

 

     
Erika Drobnič Miloš Beltram Alojz Tomažin v pogovoru s Petrom Florjančičem

 


   
Števec obiskov spletne strani strani TMS - danes: 16764 / ta mesec: 523409 / skupaj: 20022109
Avtorske pravice © 2018 Tehniški muzej Slovenije. Vse pravice pridržane.
Oblikovanje in izdelava spletne strani: www.kamerad.net

 

Vprašaj nas     
Dogodki v RSS     
TMS na Facebooku    
Prijavi se na e-novice    
e-pošta:
ime:
tip novic: tedenske novice
mesečne novice
obvestila za šole