Spletna stran TMS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Sprejmi | Več o tem
ICYDK: Če slučajno še ne veš
Vsebinsko se projekt navezuje na izboljšanje razumevanja področja intelektualne lastnine, njene vrednosti in dvigovanja zavedanja o njenem pomenu in vplivu. Mlade osveščamo o intelektualni lastnini in skušamo vplivati na njihovo dojemanje, vrednotenje ter posledično ravnanje.
       
Informacije Dogodki Spletni vodnik Za šole in skupine Utrinki Zbirke Izdelki Kontakti Projekt ICYDK DOSTOPNOST
Dogodki - Ta veseli dan kulture v TMS in zaključek sezone v Bistri

3. december 2017 ob 10:00

V okviru pobude Ta veseli dan kulture vas vabimo, da se nam pridružite v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri pri Vrhniki:

V okviru pobude Ta veseli dan kulture vas vabimo, da se nam pridružite:
11.00: Voden ogled muzejskih zbirk
Vodič bo predstavil izbrane bogate muzejske zbirke ter občasne razstave. Med drugim boste videli redke primerke prestižnih limuzin z visoko tehnično in zgodovinsko vrednostjo, s katerimi se je vozil predsednik Tito, najstarejši ohranjeni avtomobil v Sloveniji, bogato zbirko koles, furnirnico, lokomobilo, kovačijo, svetovnega prvaka med medvedi in še marsikaj zanimivega.
13.00–18.00: Prikaz peke kruha v krušni peči
Demonstratorka bo prikazovala postopek starega načina peke kruha, od mesenja testa do peke kruha v krušni peči. Obiskovalci boste lahko sveže spečeni kruh tudi poizkusili.
14.00–18.00: Delavnica za otroke
Otroci bodo pod vodstvom mentorice iz lesenega koluta in vrvice izdelovali brenčače, ki so jih poznale že naše babice. Svoje izdelke bodo lahko odnesli domov in jih dodatno okrasili. Delavnica je primerna za osnovnošolce, mlajši lahko izdelujejo ob pomoči staršev.

Za posameznike in družine prost vstop in brezplačen program. Muzejska blagajna bo odprta od 10.00 do 18.00, razstavni prostori pa še uro po zaprtju blagajne.


Vabimo vas tudi v Polhov Gradec v Muzej pošte in telekomunikacij:
10.00, 12.00, 14.00 in 16.00: Trara, trara, pošto pelja!
Otroci, starši, dedki in babice boste zgodovino pošte in telekomunikacij spoznavali na zabaven, igriv ter hkrati poučen način. Predstavili vam bomo čas, ko smo željno čakali poštarja s svežimi novicami, in ko mobiteli še niso bili del našega vsakdana.
Za posameznike in družine brezplačen vstop in brezplačno vodstvo po muzejskih zbirkah s poudarkom na interaktivnih postajah.

Vsi dogodki, ki bodo potekali v okviru prireditve Ta veseli dan kulture, so objavljeni na spletni strani: www.mk.gov.si/si/ta_veseli_dan_kulture_2017
 
Ogled muzeja v času Miklavževega sejma
V času Miklavževega sejma (2.12. in 3. 12.) boste muzej lahko obiskali le vodeno ob 10.00, 12.00, 14.00 in 16.00. Oba dneva bo vstop v muzej prost, v soboto bo potrebno plačati vstopnino za Miklavžev sejem.

 

 Tehniški muzej Slovenije v Bistri pri Vrhniki bo, tako kot prejšnja leta, zaprt za posamezne obiskovalce zaradi neogrevanih prostorov od 4. 12. 2017 do 28. 2. 2018.  Skupine se za obisk naročite preko telefona 01 750 66 72 ali elektronske pošte programi@tms.si.
V tem času vas vabimo na ogled naših zbirk Muzeja pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu.
 

 

 


   
Števec obiskov spletne strani strani TMS - danes: 18664 / ta mesec: 438166 / skupaj: 19936866
Avtorske pravice © 2018 Tehniški muzej Slovenije. Vse pravice pridržane.
Oblikovanje in izdelava spletne strani: www.kamerad.net

 

Vprašaj nas     
Dogodki v RSS     
TMS na Facebooku    
Prijavi se na e-novice    
e-pošta:
ime:
tip novic: tedenske novice
mesečne novice
obvestila za šole