Spletna stran TMS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Sprejmi | Več o tem
ICYDK: Če slučajno še ne veš
Vsebinsko se projekt navezuje na izboljšanje razumevanja področja intelektualne lastnine, njene vrednosti in dvigovanja zavedanja o njenem pomenu in vplivu. Mlade osveščamo o intelektualni lastnini in skušamo vplivati na njihovo dojemanje, vrednotenje ter posledično ravnanje.
       
Informacije Dogodki Spletni vodnik Za šole in skupine Utrinki Zbirke Izdelki Kontakti Projekt ICYDK DOSTOPNOST
Dogodki - Virtualna razstava Telegrafistke in telefonistke

14. december 2014 - ...

Razstava Telegrafistke in telefonistke je bila na ogled do 14. 12. 2014 v Muzeju pošte in telekomunikacij. Sedaj si jo lahko ogledate na spletu.

Na razstavi je prikazano, kako sta razvoj telegrafije in telefonije  pripomogla k ustvarjanju novih delovnih mest, na katera so zaposlovali predvsem ženske.
Ženske so lahko tudi pri nas že od začetka 18. stoletja po smrti moža ali očeta  po njem kot lastnice in gospodarice posestva prevzele vodenje poštnih postaj ter  pridobile naziv poštne mojstrice. Tehnološki napredek v 19. stoletju, zlasti izum telegrafa, telefona in pisalnega stroja, pa  je odprl vrsto novih poklicev, ki so postali tipični ženski poklici.

Za ogled razstave GPix360 ° kliknite na spodnjo sličico.


   
Števec obiskov spletne strani strani TMS - danes: 577 / ta mesec: 392805 / skupaj: 19891505
Avtorske pravice © 2018 Tehniški muzej Slovenije. Vse pravice pridržane.
Oblikovanje in izdelava spletne strani: www.kamerad.net

 

Vprašaj nas     
Dogodki v RSS     
TMS na Facebooku    
Prijavi se na e-novice    
e-pošta:
ime:
tip novic: tedenske novice
mesečne novice
obvestila za šole