Spletna stran TMS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Sprejmi | Več o tem
Posebna ponudba za upokojence
Vsak petek v Muzeju pošte in telekomunikacij pripravljamo posebno ponudbo za upokojence: znižano vstopnino, ob 13. uri brezplačno vodstvo in popust v muzejski trgovini. Vabljeni!
       
Informacije Dogodki Spletni vodnik Za šole in skupine Utrinki Zbirke Izdelki Kontakti DOSTOPNOST
Arhiv dogodkov:

  Počitniške delavnice v Muzeju pošte in telekomunikacij
 
Muzej pošte in telekomunikacij

31. oktober 2017

V torek, 31. 10., četrtek, 2. 11., petek, 3. 11., in nedeljo, 5. 11.,  med 10.00 in 13.00 bodo v Muzeju pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu potekale počitniške delavnice za otroke od 5. do 14. leta starosti.

Preberi več


  Izdelava nakita iz polstene volne za vse generacije
 
TMS, Bistra pri Vrhniki

28. oktober 2017

Na triurno delavnico ste vabljeni vsi, ki bi se radi seznanili z izdelovanje nakita iz  polstenje volne.

Obvezne prijave do torka pred izvedbo delavnice preko telefona 01/750 66 72 ali elektronske pošte programi@tms.si.

Preberi več


  Dnevi fizike
 
TMS, Bistra pri Vrhniki

24. oktober 2017

Vodeni ogledi poskusov bodo potekali od torka, 24. 10.,  do petka, 27. 10., od 9.00 do 13.00 in v nedeljo, 29. 10. 2017 , od 11.00 do 18.00.

Preberi več


  Ukročena elektrika, predstavitev poizkusov Nikole Tesle
 
TMS, Bistra pri Vrhniki

22. oktober 2017

Demonstrator bo uvodoma predstavil življenje Nikole Tesle in nato prikazal poizkuse na delujočih eksponatih.

Preberi več


  Delavnica peke kruha v krušni peči
 
TMS, Bistra pri Vrhniki

21. oktober 2017

Obvezne prijave do torka pred izvedbo delavnice preko telefona 01/750 66 72 ali elektronske pošte programi@tms.si.

Preberi več


  Izdelaj hologram
 
TMS, Bistra pri Vrhniki

15. oktober 2017

Med 14.00 in 18.00 vas vabimo na delavnico izdelovanja hologramov. Delavnica je primerna za otroke od 8. leta starosti oz. mlajše ob spremstvu. Za izvedbo delavnice sta zaželena mobilni telefon in prenos podatkov. Delavnica bo potekala v okviru občasne razstave Supersvetloba.
Pridružite se nam z nakupom muzejske vstopnice.


  Vodstvo za slepe in slabovidne (prireditev ob Dnevu bele palice)
 
TMS, Bistra pri Vrhniki

14. oktober 2017

Ob bližajočem mednarodnem dnevu bele palice vabimo slepe in slabovidne ter spremljevalce, da se nam pridružite na vodstvu po muzeju, ki smo ga prilagodili ljudem z okvarami vida. Omogočili bomo tudi dotikanje številnih predmetov, preko katerih boste lahko spoznavali našo tehniško dediščino. Vodstvo in vstop v muzej bosta za slepe in slabovidne ter spremljevalce brezplačna. Obvezne prijave za posameznike in skupine zbiramo do četrtka, 12. 10., preko telefona na številki 01 750 66 72 in  preko elektronske pošte na naslovu programi@tms.si.
Vodenja za slepe in slabovidne se lahko udeležite tudi izven napovedanega termina. V tem primeru je vodenje plačljivo. Več informacij o vodenju je dostopnih na spletni strani: www.tms.si/index.php?m_id=slabovidne

Zaradi obsežnosti muzejskih zbirk, voden ogled vključuje le ogled izbranih zbirk.


  Koledar TMS 2018
 
TMS, Bistra pri Vrhniki

13. oktober 2017

Na voljo je koledar TMS 2018. Kupite ga lahko v muzejski trgovini ali ga naročite na številki 01 750 66 70 oz. e-naslovu: irena.medle@tms.si. Cena: 10 €.

Fotografije Dragana Arriglerja prikazujejo razstavljene predmete stalne zbirke gozdarskega in lesarskega oddelka TMS v Bistri, ki po zgodovinskem, tehniškem in tudi estetskem merilu izstopajo. Izbrani predmeti pripadajo posameznim ožjim področjem pridobivanja in predelave lesa, dveh temeljnih tisočletnih tehniških panog zadovoljevanja surovinskih in energetskih potreb človeka. Prvotni Gozdarski, lesarski in lovski muzej je bil predhodnik današnjega TMS. Predmete zanj so začeli zbirati leta 1947, za javnost pa so ga odprli šest let pozneje.

Predogled koledarja

Fotografije: Dragan Arrigler
Oblikovanje: Janja Ošlaj


  Kako smo vzpostavljali samostojno delovanje slovenske pošte
 
Muzej pošte in telekomunikacij

12. oktober 2017

V četrtek, 12. 10.,  vas ob 11.00 vabimo v Muzej pošte in telekomunikacij na  predstavitev knjige Antona Krauthakerja "Kako smo vzpostavljali samostojno delovanje slovenske pošte".

Preberi več


  Voden ogled Slovenskega lovskega muzeja
 
TMS, Bistra pri Vrhniki

8. oktober 2017

 V nedeljo, 8. 10. 2017,  se nam ob 16.00 pridružite na vodenem ogledu Slovenskega lovskega muzeja, ki deluje v okviru Tehniškega muzeja Slovenije. Vodstvu se lahko pridružite z nakupom muzejske vstopnice.


  Trara, trara pošto pelja! v Muzeju pošte in telekomunikacij
 
Muzej pošte in telekomunikacij

8. oktober 2017

V nedeljo, 8. 10., vas ob bližajočem svetovnem dnevu pošte vabimo na družinski dan v Muzej pošte in telekomunikacij v Polhov Gradec. Ob 10.00 in 15.00 boste otroci, starši, dedki in babice zgodovino pošte in telekomunikacij spoznavali na zabaven, igriv ter hkrati poučen način. Predstavili vam bomo čas, ko smo željno čakali poštarja s svežimi novicami, in ko mobiteli še niso bili del našega vsakdana.

Brezplačen vstop in brezplačno vodstvo. Vsaka družina bo ob obisku prejela muzejsko darilo.

Preberi več


  Petkov program za upokojence v Muzeju pošte in telekomunikacij
 
Muzej pošte in telekomunikacij

6. oktober 2017

Zakaj ne bi petkovega dne preživeli nekoliko drugače?
V Muzeju pošte in telekomunikacij smo pripravili poseben program, ki je namenjen vedoželjnim upokojencem. Vsak petek vas vabimo v Polhov Gradec na zanimiv izlet! 

Preberi več


  Voden ogled Muzeja pošte in telekomunikacij
 
Muzej pošte in telekomunikacij

1. oktober 2017

Vsako prvo nedeljo v mesecu vas ob 15.00 vabimo na  voden ogled muzejskih zbirk Muzeja pošte in telekomunikacij. Vodička vam bo predstavila muzejsko pot Dotakni se!, zbirki Zgodovina pošte in (Tele)komunikacije nekoč, danes, jutri!, zgodovino Polhograjske graščine ter Krajevni muzej. Preizkusili boste lahko tudi Morsejev aparat ter ročno in avtomatsko telefonsko centralo. Otroci bodo muzejske zbirke spoznavali preko zvočnih postaj ter novega otroškega vodnika z zabavnimi nalogami za najmlajše in malo starejše. Vodstvu se lahko pridružite z nakupom muzejske vstopnice.


  Dnevi strojništva
 
TMS, Bistra pri Vrhniki

1. oktober 2017

Dnevi strojništva bodo potekali od torka, 26. 9., do petka, 29. 9., od 9.00 do 13.00 in v nedeljo, 1. 10. 2017, od 11.00 do 18.00. 

Vsi predstavljeni projekti so rezultat uspešnega sodelovanja med študenti, raziskovalci in profesorji Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani, ki s svojimi dosežki na mednarodnih tekmovanjih prispevajo k večji prepoznavnosti slovenskih tehničnih inovacij.
Dneve strojništva si lahko ogledate z nakupom muzejske vstopnice.
Oglejte si zloženko Dnevi strojništva

Preberi več

Števec obiskov spletne strani strani TMS - danes: 6064 / ta mesec: 190827 / skupaj: 12505662
Avtorske pravice © 2017 Tehniški muzej Slovenije. Vse pravice pridržane.
Oblikovanje in izdelava spletne strani: www.kamerad.net

 

Vprašaj nas     
Dogodki v RSS     
TMS na Facebooku    
Prijavi se na e-novice    
e-pošta:
ime:
tip novic: tedenske novice
mesečne novice
obvestila za šole