Spletna stran TMS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Sprejmi | Več o tem
Posebna ponudba za upokojence
Vsak tretji petek v mesecu v Muzeju pošte in telekomunikacij pripravljamo posebno ponudbo za upokojence: znižano vstopnino, ob 13. uri brezplačno vodstvo in popust v muzejski trgovini. Vabljeni!
       
Informacije Dogodki Spletni vodnik Za šole in skupine Utrinki Zbirke Izdelki Kontakti Projekt ICYDK DOSTOPNOST
Arhiv dogodkov:

  Počitniške delavnice v Muzeju pošte in telekomunikacij v P. Gradcu
 
Muzej pošte in telekomunikacij

30. oktober 2018

V Muzeju pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu bodo 30. in 31. 10. ter 2. in 4. 11. 2018, od 10. do 13. ure potekale delavnice za otroke.

Preberi več


  Dnevi fizike
 
TMS, Bistra pri Vrhniki

23. oktober 2018

Dnevi fizike so rezultat sodelovanja Tehniškega muzeja Slovenije, Fakultete za matematiko in fiziko (Univerza v Ljubljani), Pedagoške fakultete (Univerza v Ljubljani), Fakultete za naravoslovje in matematiko (Univerza v Mariboru) in Tehniškega šolskega centra Maribor. Organiziramo jih z namenom, da bi mladim na zanimiv in praktičen način približali to osnovno naravoslovno vedo, predvsem s pomočjo zanimivih in poučnih eksperimentov, ki jih predstavljajo študentje omenjenih institucij.

Preberi več


  Voden ogled Muzeja pošte in telekomunikacij za seniorje
 
Muzej pošte in telekomunikacij

21. oktober 2018

Vsako tretjo nedeljo v mesecu vabimo seniorje ob 15.00 v Muzej pošte in telekomunikacij na voden ogled zbirk. Predstavili vam bomo zgodovino pošte in zgodovino telekomunikacij ter Polhograjsko graščino. Delili bomo zgodbe o času, ko smo željno čakali poštarja s svežimi novicami, in ko mobilni telefoni še niso bili del našega vsakdana.

Vodstvu se pridružite z nakupom muzejske vstopnice.

Preberi več


  Prikaz raku tehnike

21. oktober 2018

Vabimo vas na prikaz raku tehnike, ki bo potekal v nedeljo, 21. 10., od 14:00 do 18:00.

 

Preberi več


  Delavnica peke kruha v krušni peči
 
TMS, Bistra pri Vrhniki

20. oktober 2018

Obvezne prijave do torka pred izvedbo delavnice preko telefona 01/750 66 72 ali elektronske pošte programi@tms.si.

Preberi več


  Javno vodenje po razstavi Martin Sever: oče prvega slovenskega kombija
 
TMS, Bistra pri Vrhniki

14. oktober 2018

Vljudno vabljeni na javno vodenje po razstavi Martin Sever: oče prvega slovenskega kombija.

Inženir Martin Sever je bil avtor prvega serijskega kombiniranega vozila v Sloveniji in prvih IMV-jevih prikolic, kakršne so izdelovali v Novem mestu.

Preberi več


  Trara, trara, pošto pelja!
 
Muzej pošte in telekomunikacij

14. oktober 2018

Vsako drugo nedeljo v mesecu vas ob 15.00 vabimo v Muzej pošte in telekomunikacij na voden ogled za družine. Otroci, starši, dedki in babice boste preko interaktivnih zvočnih postaj ter novega otroškega vodnika z zabavnimi nalogami za najmlajše in malo starejše zgodovino pošte in telekomunikacij spoznavali na zabaven, igriv ter hkrati poučen način. Predstavili vam bomo čas, ko smo željno čakali poštarja s svežimi novicami, in ko mobilni telefoni še niso bili del našega vsakdana.  
Vodstvu se pridružite z nakupom muzejske vstopnice.

Preberi več


  Vodstvo za slepe in slabovidne (prireditev ob Dnevu bele palice)
 
TMS, Bistra pri Vrhniki

13. oktober 2018

Ob bližajočem mednarodnem dnevu bele palice vabimo slepe in slabovidne ter spremljevalce, da se nam pridružite na vodstvu po muzeju, ki smo ga prilagodili ljudem z okvarami vida. Omogočili bomo tudi dotikanje številnih predmetov, preko katerih boste lahko spoznavali našo tehniško dediščino. Vodstvo in vstop v muzej bosta za slepe in slabovidne ter spremljevalce brezplačna. Obvezne prijave za posameznike in skupine zbiramo do četrtka, 11. 10., preko telefona na številki 01 750 66 72 in  preko elektronske pošte na naslovu programi@tms.si.
Vodenja za slepe in slabovidne se lahko udeležite tudi izven napovedanega termina. V tem primeru je vodenje plačljivo. Več informacij o vodenju je dostopnih na spletni strani: www.tms.si/index.php?m_id=slabovidne

Zaradi obsežnosti muzejskih zbirk, voden ogled vključuje le ogled izbranih zbirk.

Preberi več


  Občasna razstava: Z Elanom do zvezd - S Elanom do zvijezda

9. oktober 2018

Od 9. 10. 2018 do 31. 1. 2019 vljudno vabljeni na ogled razstave Z Elanom do zvezd, ki pod imenom S Elanom do zvijezda gostuje v Zagrebu (Tehnički muzej Nikola Tesla).

 

Preberi več


  Voden ogled za družine po razstavi Znanje brez meja
 
TMS, Bistra pri Vrhniki

7. oktober 2018

V nedeljo, 7. oktobra 2018, vas ob 16.00 vabimo na brezplačen voden ogled za družine po občasni razstavi Znanje brez meja. Dogodek pripravljamo v sklopu akcije Z igro do dediščine.

Preberi več


  Voden ogled Muzeja pošte in telekomunikacij
 
Muzej pošte in telekomunikacij

7. oktober 2018

Ob 15.00 vas vabimo na  voden ogled muzejskih zbirk Muzeja pošte in telekomunikacij. Vodička vam bo predstavila muzejsko pot Dotakni se!, zbirki Zgodovina pošte in (Tele)komunikacije nekoč, danes, jutri!, zgodovino Polhograjske graščine ter Krajevni muzej. Preizkusili boste lahko tudi Morsejev aparat ter ročno in avtomatsko telefonsko centralo. Otroci bodo muzejske zbirke spoznavali preko zvočnih postaj ter novega otroškega vodnika z zabavnimi nalogami za najmlajše in malo starejše.

Vodstvo je brezplačno, poteka ob akciji Z igro do dediščine.

Preberi več


  Novo v TMS: Mini tečaj oblikovanja gline - ODPOVEDANO!
 
TMS, Bistra pri Vrhniki

6. oktober 2018

Tečaj je zaradi premajhnega števila prijavljenih žal odpovedan.

Vabimo vas na 11-urni tečaj ustvarjanja iz gline, ki bo potekal v okviru treh srečanj: soboti 6. 10. in 13. 10. ob 9.30 ter v nedeljo, 21. 10., ob 14:00.

Obvezne prijave do torka pred izvedbo delavnice preko telefona 01/750 66 72 ali elektronske pošte programi@tms.si.

Preberi več


  Posvet in delavnica Požarna varnost v stavbah kulturne dediščine
 
TMS, Bistra pri Vrhniki

6. oktober 2018

V oktobru, tradicionalnem mesecu požarne varnosti in v letu 2018, evropskem letu kulturne dediščine (ELKD) Slovensko združenje za požarno varstvo s partnerji organizira posvet in delavnico Požarna varnost v stavbah kulturne dediščine. Med partnerji smo tudi Tehniški muzej Slovenije, Ministrstvo za kulturo, Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije in Gasilska zveza Slovenije v sodelovanju z GZ Vrhnika in PGD Verd. Posvet bo 4. oktobra v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri pri Vrhniki.

Preberi več


Števec obiskov spletne strani strani TMS - danes: 656 / ta mesec: 392884 / skupaj: 19891584
Avtorske pravice © 2018 Tehniški muzej Slovenije. Vse pravice pridržane.
Oblikovanje in izdelava spletne strani: www.kamerad.net

 

Vprašaj nas     
Dogodki v RSS     
TMS na Facebooku    
Prijavi se na e-novice    
e-pošta:
ime:
tip novic: tedenske novice
mesečne novice
obvestila za šole