Spletna stran TMS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Sprejmi | Več o tem
Posebna ponudba za upokojence
Vsak tretji petek v mesecu v Muzeju pošte in telekomunikacij pripravljamo posebno ponudbo za upokojence: znižano vstopnino, ob 13. uri brezplačno vodstvo in popust v muzejski trgovini. Vabljeni!
       
Informacije Dogodki Spletni vodnik Za šole in skupine Utrinki Zbirke Izdelki Kontakti Projekt ICYDK DOSTOPNOST
Utrinki
Verižni eksperiment 2011

Verižni eksperiment, ki smo ga prvič postavili leta 2005 ob Letu fizike v Cankarjevem domu v Ljubljani, je v organizaciji Tehniškega muzeja Slovenije, Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani ter Društva matematikov, fizikov in astronomov Slovenije v letu 2011 potekal že sedmo zaporedno leto.

Verižni eksperiment je skupek naprav, ki se poganjajo ena za drugo, tako da prejšnja sproži naslednjo, po principu podiranja domin. Verigo sestavljajo neodvisni elementi, ki so jih zgradili otroci v osnovnih šolah in dijaki. Tudi letos so avtorji v elemente vgradili veliko zanimivih dogodkov, ki so prikazovali različne fizikalne zakonitosti.

Verižni eksperiment 2011 smo zagnali v soboto, 21. maja 2011, v Železniškem muzeju SŽ v Ljubljani.

Za živahno vzdušje so poskrbeli študentje Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani z zanimivimi poizkusi in sodelavci Tehniškega muzeja Slovenije z delavnicami za otroke.   Števec obiskov spletne strani strani TMS - danes: 2647 / ta mesec: 83893 / skupaj: 20756043
Avtorske pravice © 2018 Tehniški muzej Slovenije. Vse pravice pridržane.
Oblikovanje in izdelava spletne strani: www.kamerad.net

 

Vprašaj nas     
Dogodki v RSS     
TMS na Facebooku    
Prijavi se na e-novice    
e-pošta:
ime:
tip novic: tedenske novice
mesečne novice
obvestila za šole