Spletna stran TMS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Sprejmi | Več o tem
Rojstni dan v Muzeju pošte in telekomunikacij!
V Polhovem Gradcu bomo za vas pripravili prav posebno rojstnodnevno dogodivščino v nadvse prijetnem okolju!
       
Informacije Dogodki Spletni vodnik Za šole in skupine Utrinki Zbirke Izdelki Kontakti DOSTOPNOST
Utrinki
Odprtje slikarske razstave Jurija Mikuletiča

Jurij Mikuletič je bil rojen leta 1955 v Ajdovščini. Osnovno šolo in gimnazijo je obiskoval v Tolminu. Študij je nadaljeval na Veterinarski fakulteti v Ljubljani. Živi in ustvarja v Goriških Brdih.

V svetu umetnosti, predvsem tisti, ki ima v ospredju naravo in življenje v njej, je Mikuletičevo ime že dolgo znano. Njegovo ustvarjanje je zelo raznoliko. Obsega ilustracije, plakate, prospekte, osnutke poštnih znamk, učne slike, vinjete, embleme in drugo. Kot slikar upodablja predvsem prostoživeče živali v naravnem okolju. Njegova dela, za katera je prejel več domačih in mednarodnih priznanj, si je bilo mogoče ogledati na številnih razstavah doma in v tujini.

Razstava Vtisi iz narave odstira le delček iz bogatega opusa Mikuletičevih del. Razkriva nam raznoliki svet prostoživečih divjih živali, ki bogatijo našo deželo.

Razstava je na ogled v Muzeju pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu do 4. decembra 2011.

Na odprtju razstave so spregovorili: dr. Orest Jarh (direktor TMS), mag. Lado Bradač (podpredsednik Lovske zveze Slovenije) in dr. Božidar Flajšman (profesor likovne umetnosti). Razstavo je odprl Jurij Mikuletič.

   


Števec obiskov spletne strani strani TMS - danes: 13316 / ta mesec: 466187 / skupaj: 15316151
Avtorske pravice © 2018 Tehniški muzej Slovenije. Vse pravice pridržane.
Oblikovanje in izdelava spletne strani: www.kamerad.net

 

Vprašaj nas     
Dogodki v RSS     
TMS na Facebooku    
Prijavi se na e-novice    
e-pošta:
ime:
tip novic: tedenske novice
mesečne novice
obvestila za šole