Spletna stran TMS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Sprejmi | Več o tem
Delavnice na vaši šoli
Od decembra do marca lahko izvedemo naše zanimive in poučne delavnice tudi na vaši šoli!
       
Informacije Dogodki Spletni vodnik Za šole in skupine Utrinki Zbirke Izdelki Kontakti Projekt ICYDK DOSTOPNOST
Utrinki
Odprtje slikarske razstave Jurija Mikuletiča

Jurij Mikuletič je bil rojen leta 1955 v Ajdovščini. Osnovno šolo in gimnazijo je obiskoval v Tolminu. Študij je nadaljeval na Veterinarski fakulteti v Ljubljani. Živi in ustvarja v Goriških Brdih.

V svetu umetnosti, predvsem tisti, ki ima v ospredju naravo in življenje v njej, je Mikuletičevo ime že dolgo znano. Njegovo ustvarjanje je zelo raznoliko. Obsega ilustracije, plakate, prospekte, osnutke poštnih znamk, učne slike, vinjete, embleme in drugo. Kot slikar upodablja predvsem prostoživeče živali v naravnem okolju. Njegova dela, za katera je prejel več domačih in mednarodnih priznanj, si je bilo mogoče ogledati na številnih razstavah doma in v tujini.

Razstava Vtisi iz narave odstira le delček iz bogatega opusa Mikuletičevih del. Razkriva nam raznoliki svet prostoživečih divjih živali, ki bogatijo našo deželo.

Razstava je na ogled v Muzeju pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu do 4. decembra 2011.

Na odprtju razstave so spregovorili: dr. Orest Jarh (direktor TMS), mag. Lado Bradač (podpredsednik Lovske zveze Slovenije) in dr. Božidar Flajšman (profesor likovne umetnosti). Razstavo je odprl Jurij Mikuletič.

   Števec obiskov spletne strani strani TMS - danes: 12333 / ta mesec: 427885 / skupaj: 19333981
Avtorske pravice © 2018 Tehniški muzej Slovenije. Vse pravice pridržane.
Oblikovanje in izdelava spletne strani: www.kamerad.net

 

Vprašaj nas     
Dogodki v RSS     
TMS na Facebooku    
Prijavi se na e-novice    
e-pošta:
ime:
tip novic: tedenske novice
mesečne novice
obvestila za šole