Spletna stran TMS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Sprejmi | Več o tem
Rojstni dan v Muzeju pošte in telekomunikacij!
V Polhovem Gradcu bomo za vas pripravili prav posebno rojstnodnevno dogodivščino v nadvse prijetnem okolju!
       
Informacije Dogodki Spletni vodnik Za šole in skupine Utrinki Zbirke Izdelki Kontakti Projekt ICYDK DOSTOPNOST
Utrinki
Dan inovatorjev (12.9. 2010)

Predstavitev članov združenja ASI (Aktivni slovenski inovatorji) in pogovor z izumiteljem Petrom Florjančičem
V nedeljo, 12. 9., je v muzeju v Bistri pri Vrhniki potekal Dan inovatorjev, ki smo ga pripravili v sodelovanju z Inovatorskim centrom ASI (Aktivni slovenski inovatorji: www.center-asi.si).
Člani združenja so pred muzejem predstavili nekaj izumov, kot sta univerzalna rotacijsko - nihalna naprava inovatorja Jožeta Vlaha in plovilo na podvodnih krilih Tomaža Pevca.
Veliko več izumov pa si je bilo mogoče ogledati v notranjih prostorih. Alojz Tomazin iz Kopra je predstavil tako svoje najnovejše izume, kot so trije pripomočki za poškodovane ali invalidne ljudi, pa tudi nekoliko starejše. Enako velja za Obrada Dabića iz Ljubljane in Rajka Topolovca iz Ptuja. Spet drugi inovatorji pa so predstavili samo svoje najnovejše izume.
V ob 15. uri je potekal tudi pogovor z izumiteljem g. Petrom Florjančičem, ki ga je vodil g. Tomaž Pevc, direktor združenja ASI.
G. Peter Florjančič je ena najbolj izjemnih slovenskih osebnosti 20. stoletja, saj ima priznanih več kot 400 patentov, med katerimi so tudi razpršilec za parfum, okvirčki za diapozitive, vžigalnik s sistemom za vžiganje ob strani, več izumov s področja smučanja ...   Števec obiskov spletne strani strani TMS - danes: 24572 / ta mesec: 486529 / skupaj: 17340152
Avtorske pravice © 2018 Tehniški muzej Slovenije. Vse pravice pridržane.
Oblikovanje in izdelava spletne strani: www.kamerad.net

 

Vprašaj nas     
Dogodki v RSS     
TMS na Facebooku    
Prijavi se na e-novice    
e-pošta:
ime:
tip novic: tedenske novice
mesečne novice
obvestila za šole