Spletna stran TMS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Sprejmi | Več o tem
Delavnice na vaši šoli
Od decembra do marca lahko izvedemo naše zanimive in poučne delavnice tudi na vaši šoli!
       
Informacije Dogodki Spletni vodnik Za šole in skupine Utrinki Zbirke Izdelki Kontakti Projekt ICYDK DOSTOPNOST
Utrinki
stran: [14]

  Odprtje razstave o Janezu Puharju, izumitelju fotografije na steklo.
 

V četrtek, 27. 8., smo v Muzeju pošte in telekomunikacij odprli gostujočo razstavo Gorenjskega muzeja Janez Puhar, izumitelj fotografije na steklo. Na razstavi o prvem slovenskem fotografu in izumitelju fotografije na steklo, Kranjčanu Janezu Puharju, je predstavljeno njegovo življenje in delo, rekonstruiran fotografski postopek s praktičnim prikazom, razstavljene so fotografije na steklo in "prvi fotoaparat" - camera obscura, ki ga je sam izdelal in tudi uporabljal. Razstavo spremlja dokumentarni film, ki ga je posnela RTV Slovenija (režiser Zdravko Pečenko), spletna stran www.puhar.si in katalog z zbranimi podatki ter ohranjenimi deli. Razstavo je pripravila kustodinja Nataša Robežnik.


  Predstavitev društva Svet v malem
 

V nedeljo, 23. 8. 2009 je bila v muzeju na ogled razstava izdelkov društva Svet v malem, ki združuje izdelovalce plastičnih maket, ljubitelje kovinskih maket in zbiralce različnih unikatnih zbirk.


  Aktivne poletne počitnice 17. 8. - 21. 8. 2009
 


  Aktivne poletne počitnice 3. 8. - 7. 8. 2009
 


  Gostujoča fotografska razstava Cerkniško jezero-ogledalo sveta
 

Notranjski regijski park od januarja 2007 izvaja projekt LIFE 06/NAT/SLO/000069 »Presihajoče Cerkniško jezero«. Namen projekta je na Cerkniškem jezeru zagotoviti ugodne pogoje za ohranitev in zaščito ogroženih habitatov ter živalskih in rastlinskih vrst. Velik poudarek pri doseganju omenjenega cilja namenjajo popularizaciji projekta in izobraževanju lokalnega in širšega prebivalstva o pomenu varstva narave. V tem okviru so pripravili tudi potujočo fotografsko razstavo z naslovom »CERKNIŠKO JEZERO – OGLEDALO SVETA«, na kateri so v sliki in besedi ujeti utrinki presihajočega jezera in življenja ob njem. Fotografsko razstavo bo od 3. do 20. julija 2009 gostil tudi Tehniški muzej Slovenije v Bistri. Večletno delo fotodokumentacije in terenskega dela na območju Notranjskega regijskega parka bo predstavljeno s 84 fotografijami in spremnim besedilom o projektu LIFE 06 NAT/SLO/000069 »Presihajoče Cerkniško jezero«, ki ga sofinancira Evropska skupnost.


  Odprtje fotografske razstave LJUBLJANSKO BARJE
 

V torek, 2. 6. 2009, je bila v Bistri odprta razstava, ki jo je pripravil Javni sklad RS za kulturne dejavnosti -Območna izpostava Ljubljana okolica. Fotografije so nastale v okviru foto-delavnice »krajinska fotografija«, pod mentorstvom prof. fotografije Sonje Lebedinec. Razstava je bila na ogled do 2. 7. 2009. Razstavljali so: MIRKO ANŽELJ Škofljica, SIMONA FABRIS Ljubljana, ALEŠ HOSTNIK Ig, ŠPELA KAČAR Brezovica, STANE KOČAR Škofljica, DAMJAN KOREN Ljubljana, NATAŠA KOVAČIČ Ljubljana, EDITH MEHLE Ig, MARKO MULEJ Vrhnika, PAVEL POVŠE Ljubljana, DEJAN VERANIČ Ig


  Postavitev razstave Dve kolesi in par nog na Jesenicah
 

Potujočo razstavo smo odprli 15. maja 2009 v galeriji Kosove graščine in je bila na ogled do septembra 2009.


  Aktivne počitnice 6.7.-10.7.2009
 


  AQUALUTRA Vidra, kraljica voda
 
Gostujoča razstava Inštituta LUTRA z naslovom AQUALUTRA Vidra, kraljica voda je bila na ogled od 18. 5. do 10. 9. 2009.
Slavnostno je razstavo odprl g. Janez Kastelic, vodja Sektorja za politiko ohranjanja narave iz Ministrstva za okolje in prostor. Spregovorila sta tudi direktor Tehniškega muzeja Slovenije dr. Orest Jarh in Marjana Hönigsfeld Adamič z Inštituta LUTRA. Za glasbeni program je na odprtju poskrbel Biološki oktet.

  Kulturni bazar 2009
 

V petek, 22. 5. 2009, smo se predstavili v Cankarjevem domu na Kulturnem bazarju, ki ga organizira Ministrstvo za kulturo in Ministrstvo za šolstvo in šport.


stran: [14]


   Števec obiskov spletne strani strani TMS - danes: 8755 / ta mesec: 400983 / skupaj: 19899683
Avtorske pravice © 2018 Tehniški muzej Slovenije. Vse pravice pridržane.
Oblikovanje in izdelava spletne strani: www.kamerad.net

 

Vprašaj nas     
Dogodki v RSS     
TMS na Facebooku    
Prijavi se na e-novice    
e-pošta:
ime:
tip novic: tedenske novice
mesečne novice
obvestila za šole