Spletna stran TMS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Sprejmi | Več o tem
Birthday celebration in Museum of Post and Telecommunications!
We have prepared a special birthday adventure in a very pleasant atmosphere of Museum of Post and Telecommunications in Polhov Gradec!
       
Information Events Museum's guide Schools&groups Gallery Collections Products Contacts European project ICYDK ACCESSIBILITY
Gallery
stran: [17]

  Poletna muzejska noč 2008
 

V soboto, 21. junija 2008, smo gostovali z aktivnostmi v okviru razstave Dve kolesi in par nog, Od tekalenga stroja do sodobnega kolesa v Železniškem muzeju SŽ na Parmovi 35 v Ljubljani, ki je bil na ta dan odprt od 10.00 do 22.00. Obiskovalci so se preizkusili v spretnostni vožnji različnih koles in reševanju kviza o varni vožnji.

  Odprtje zbirke prototipov motornih koles ing. Marijana Vračka
 

V sredo, 3. 12. 2008, smo odprli zbirko motornih koles ing. Marijana Vračka. Na ogled je sedem prototipov vozil: Mini motorno kolo, Mikromotorno kolo, Športno motorno kolo, Leteči kovček (električni zložljivi mini skuter), Električni zložljivi skiro, Električni skuter in Tricikel na hibridni pogon. Vozila iz starejšega obdobja, ki se niso ohranila, so prikazana na panoju in fotopovečavah.


  Odprtje razstave Anton Peterlin (1908 -1993)
 

V sredo, 24. 9. 2008, na predvečer 100. obletnice rojstva akademika mednarodnega slovesa prof. dr. Antona Peterlina, smo v Bistri pri Vrhniki odprli občasno razstavo o njegovem življenju in delu. Razstava je bila na ogled do 3. decembra 2008. Avtor razstave je dr. Stanislav Južnič. V Sloveniji je Anton Peterlin začetnik modernega pouka fizike na akademski ravni in prvi direktor Instituta Jožef Stefan, največje raziskovalne ustanove.


  Odprtje Muzeja pošte in telekomunikacij
 

V sredo, 11. junija 2008, smo slavnostno odprli Muzej pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu. Soustanovitelja muzeja sta Pošta Slovenije in Telekom Slovenije. Na odprtju muzeja so nas nagovorili državna sekretarka Ministrstva za kulturo Republike Slovenije dr. Jelka Pirkovič, podžupan občine Dobrova - Polhov Gradec Franc Setnikar, predsednik uprave Telekoma Slovenije mag. Bojan Dremelj, generalni direktor Pošte Slovenije Aleš Hauc in direktor Tehniškega muzeja Slovenije dr. Orest Jarh.


  Demo veriga
 

27. novembra 2008 smo z Demo verigo gostovali na gimnaziji Celovec.

  Aktivne počitnice 18.8.-22.8.2008
 

V zadnjem terminu smo si z udeleženci "Počitnic za radovedne in vedoželjne" ogledali muzejske zbirke in gozdno učno pot v Bistri, Železniški muzej, centralne železniške delavnice v Mostah, ranžirno postajo v Zalogu, Muzej pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu. Poleg ogledov smo z otroci tudi ustvarjali in sestavljali izdelke v okviru muzejskih otroških delavnic.

  Aktivne pocitnice 14.7.- 18.7.2008
 

Med 14. in 18. julijem je potekal prvi temin počitnic za radovedne in vedoželjne.

  Aktivne pocitnice 4.8.-8.8.2008
 

Udeleženci prvega avgustovskega termina in njihove aktivnosti v Tehniškem (v Bistri in Polhovem Gradcu) in Železniškem muzeju.

  Odprtje razstave Od vijaka do junaka v Brnu
 

Razstava je od 9.3. do 17.5.2009 gostovala v Tehniškem muzeju v Brnu na Češkem. Razstava Tehniškega muzeja Slovenije o Josefu Resslu z naslovom Od vijaka do junaka je od 9. marca do 17. maja 2009 gostovala v Tehniškem muzeju v Brnu na Češkem.


stran: [17]


   TMS webpage visit counter - today: 3549 / this month: 422269 / total: 17275892
© 2018 Technical Museum of Slovenia. All rights reserved
Webpage design and programming: www.kamerad.net

 

Contact     
Events in RSS     
TMS on Facebook    
Subscribe to e-news    
e-mail:
name:
news type: weekly news
monthly news
for schools