Spletna stran TMS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Sprejmi | Več o tem
Posebna ponudba za upokojence
Vsak tretji petek v mesecu v Muzeju pošte in telekomunikacij pripravljamo posebno ponudbo za upokojence: znižano vstopnino, ob 13. uri brezplačno vodstvo in popust v muzejski trgovini. Vabljeni!
       
Informacije Dogodki Spletni vodnik Za šole in skupine Utrinki Zbirke Izdelki Kontakti Projekt ICYDK DOSTOPNOST
Vodnik po zbirkah TMSLov

 

Slovenski lovski muzej

V prvi Jugoslaviji je lovski muzej načrtovala Zveza lovskih društev v Dravski banovini. Po drugi svetovni vojni je zamisel o muzeju obudila Zveza lovskih društev Slovenije. Zbirke Slovenskega lovskega muzeja so začele nastajati že v okviru nekdanjega Gozdarskega, lesnega in lovskega muzeja v Bistri. Muzejske zbirke so bile prvič odprte za javnosti oktobra 1953. Leta 1955 je bil Gozdarski, lesni in lovski muzej uradno priključen Tehniškemu muzeju Slovenije. Tri leta kasneje je Lovska zveza Slovenije prevzela patronat nad lovskim oddelkom Tehniškega muzeja Slovenije. Današnjo podobo je Slovenski lovski muzej dobil 1975, ko je bila javnosti predana povsem nova stalna razstava v novo pridobljenih prostorih muzeja v Bistri.
Leta 2007 smo izdelali idejni scenarij nove stalne postavitve in upamo, da bomo lahko javnosti čimprej predali novo zbirko.

 

Slovenski lovski muzej   Slovenski lovski muzej

 


Števec obiskov spletne strani strani TMS - danes: 14675 / ta mesec: 339993 / skupaj: 19246089
Avtorske pravice © 2018 Tehniški muzej Slovenije. Vse pravice pridržane.
Oblikovanje in izdelava spletne strani: www.kamerad.net

 

Vprašaj nas     
Dogodki v RSS     
TMS na Facebooku    
Prijavi se na e-novice    
e-pošta:
ime:
tip novic: tedenske novice
mesečne novice
obvestila za šole