Spletna stran TMS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Sprejmi | Več o tem
Rojstni dan v Muzeju pošte in telekomunikacij!
V Polhovem Gradcu bomo za vas pripravili prav posebno rojstnodnevno dogodivščino v nadvse prijetnem okolju!
       
Informacije Dogodki Spletni vodnik Za šole in skupine Utrinki Zbirke Izdelki Kontakti Projekt ICYDK DOSTOPNOST
Vodnik po zbirkah TMSMotorji iz Kopra

 

Razstava Motorji iz Kopra obravnava razvojno dejavnost in dosežke edine slovenske tovarne motornih koles Tomos iz Kopra do začetka 80. let. Glede na oddelek, v sklopu katerega je razstava na ogled, je poudarek na Tomosovem programu motornih koles in koles z motorjem. Razstavljena so motorna kolesa, ki predstavljajo mejnik v razvojni dejavnosti Tomosa, prototipi, ki niso dočakali serijske proizvodnje, in nekaj tekmovalnih motornih koles. Druga Tomosova motorna kolesa, ki so bila med uporabniki najbolj priljubljena, so razstavljena v zbirki motornih koles.
Ne glede na dejstvo, da je razstava na ogled v oddelku cestnih vozil je pred njo v oglednem depoju vozil iz obdobja po drugi svetovni vojni razstavljenih tudi nekaj izvenkrmnih in stabilnih motorjev. Ta razstava predstavlja prvi korak k celovitejši obravnavi domače industrije motornih vozil v Tehniškem muzeju Slovenije.
Slovenska izdaja in prirejeni angleški prevod kataloga Motorji iz Kopra, ki je že nekaj časa razprodana, sta sedaj dosegljiva na spletu.

 


Števec obiskov spletne strani strani TMS - danes: 578 / ta mesec: 392806 / skupaj: 19891506
Avtorske pravice © 2018 Tehniški muzej Slovenije. Vse pravice pridržane.
Oblikovanje in izdelava spletne strani: www.kamerad.net

 

Vprašaj nas     
Dogodki v RSS     
TMS na Facebooku    
Prijavi se na e-novice    
e-pošta:
ime:
tip novic: tedenske novice
mesečne novice
obvestila za šole