Spletna stran TMS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Sprejmi | Več o tem
ICYDK: Če slučajno še ne veš
Vsebinsko se projekt navezuje na izboljšanje razumevanja področja intelektualne lastnine, njene vrednosti in dvigovanja zavedanja o njenem pomenu in vplivu. Mlade osveščamo o intelektualni lastnini in skušamo vplivati na njihovo dojemanje, vrednotenje ter posledično ravnanje.
       
Informacije Dogodki Spletni vodnik Za šole in skupine Utrinki Zbirke Izdelki Kontakti Projekt ICYDK DOSTOPNOST
Vodnik po zbirkah TMSOd lekarne do bencinskega servisa

 

Na razstavi Od lekarne do bencinskega servisa, ki je nastala v sodelovanju z naftno družbo Petrol je bila predstavljena zgodovina preskrbe motornih vozil z gorivi na Slovenskem do druge svetovne vojne. Obdobje po drugi svetovni vojni je zaradi posebnega statusa zbirke posvečeno trgovini z gorivi, ki je potekala pod okriljem družbe Petrol. V sklopu razstave je na ogled več primerkov starih črpalk za gorivo, ki pričajo o njihovem tehničnem razvoju, scenski prikaz ulične črpalke iz obdobja pred 2. svetovno vojno pa ponazarja, kako so pred več kot 50. leti izgledali predhodniki današnjih bencinskih servisov. Ker se  je zbirki podjetje Petrol pred leti odpovedalo, smo jo leta 2012 razširili na tematiko avtomobilskega gospodarstva na Slovenskem. Del razstavne površine smo tako namenili diorami stare avtomobilske mehanične delavnice. Razstavo še dopolnjujemo.

 


Števec obiskov spletne strani strani TMS - danes: 12832 / ta mesec: 320157 / skupaj: 19226253
Avtorske pravice © 2018 Tehniški muzej Slovenije. Vse pravice pridržane.
Oblikovanje in izdelava spletne strani: www.kamerad.net

 

Vprašaj nas     
Dogodki v RSS     
TMS na Facebooku    
Prijavi se na e-novice    
e-pošta:
ime:
tip novic: tedenske novice
mesečne novice
obvestila za šole