Spletna stran TMS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Sprejmi | Več o tem
ICYDK: Če slučajno še ne veš
Vsebinsko se projekt navezuje na izboljšanje razumevanja področja intelektualne lastnine, njene vrednosti in dvigovanja zavedanja o njenem pomenu in vplivu. Mlade osveščamo o intelektualni lastnini in skušamo vplivati na njihovo dojemanje, vrednotenje ter posledično ravnanje.
       
Informacije Dogodki Spletni vodnik Za šole in skupine Utrinki Zbirke Izdelki Kontakti Projekt ICYDK DOSTOPNOST
Soteska

 

Ogledni depo v Soteski

Soteska 38
8351 Straža


Telefon: +386 (0)7 384 51 88 

V depoju Soteska je deponirana zbirka vozil, ki kot celota večinoma nima neke širše sporočilne vrednosti. Vsak predmet zase je obiskovalcu lahko zanimiv, a v celoti gledano jih veže bolj ali manj le en skupni imenovalec. Ta je, da gre za predstavnike vozil, ki jih razen vpreg, muzeološko niti ni možno obdelati. Zato bo ta ogledni depo kot tak tudi ostal. Se bo pa zbirka vozil v depoju nenehno izmenjevala in dopolnjevala. Ko se bo pristopilo k realizaciji muzejske postavitve zgodovine cestnega prometa na Slovenskem in se bodo najznačilnejši predstavniki vprežnih vozil iz depoja prestavili na stalno razstavo, bodo s tem odstopili svoje mesto kakšnemu drugemu vozilu iz muzeja v Bistri ali depoja v Borovnici – morda pa tudi kakšni novi pridobitvi. Zbirko v depoju Soteska bomo, upajmo kmalu, ravno tako še povečali. S postavitvijo skladiščnih regalov se bodo kapacitete deponiranja bistveno povečale, saj bo s tem omogočeno skladiščenje v dveh etažah. Če bodo na razpolago sredstva, bodo lahko vprežna vozila in njihov razvoj tudi bolj natančno predstavljena in vsebinsko obdelana.

 

Zemljevid

 

Vsekakor pri obstoječi razporeditvi ne bo dolgo ostalo, saj bomo ob pomanjkanju prostora v Bistri že v najkrajšem možnem času depo prisiljeni še napolniti z novimi predmeti iz zbirk Tehniškega muzeja Slovenije. Upamo, da tudi v zadovoljstvo obiskovalcev.


 Ogledni depoOgledni depoOgledni depo

     Števec obiskov spletne strani strani TMS - danes: 2785 / ta mesec: 84031 / skupaj: 20756181
Avtorske pravice © 2018 Tehniški muzej Slovenije. Vse pravice pridržane.
Oblikovanje in izdelava spletne strani: www.kamerad.net

 

Vprašaj nas     
Dogodki v RSS     
TMS na Facebooku    
Prijavi se na e-novice    
e-pošta:
ime:
tip novic: tedenske novice
mesečne novice
obvestila za šole