Spletna stran TMS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Sprejmi | Več o tem
Posebna ponudba za upokojence
Vsak tretji petek v mesecu v Muzeju pošte in telekomunikacij pripravljamo posebno ponudbo za upokojence: znižano vstopnino, ob 13. uri brezplačno vodstvo in popust v muzejski trgovini. Vabljeni!
       
Informacije Dogodki Spletni vodnik Za šole in skupine Utrinki Zbirke Izdelki Kontakti Projekt ICYDK DOSTOPNOST
Zbirke

 

 ZBIRKE PREDMETOV

Muzej hrani več kot 16.000 muzejskih predmetov z različnih področij znanosti in tehnike, od tega jih je le manjšina na ogled na stalnih in občasnih razstavah. Večina se hrani v muzejskih depojih in javnosti ni dostopna. Zato načrtujemo v prihodnosti vse več očem javnosti  skrite tehniške dediščine predstaviti na spletni strani muzeja. S tem muzej še bolj na stežaj odpira svoja vrata obiskovalcem, kar je poleg zbiranja, hranjenja, dokumentiranja temeljno poslanstvo vsake muzejske ustanove.    

Trenutno je objavljen izbor okoli 750 muzejskih predmetov iz naslednjih zbirk: 

- žagarstvo
- lesarstvo 
- mlinarstvo
- šivalni stroji
- tekstilna industrija
- kolesa
- prototipi v cestnem prometu
- tiskarstvo
- pošta in telekomunikacije
- poštne znamke.

Po zbirki lahko iščete s pomočjo iskalnega okna na desni strani spletne strani. Iskalnik išče izbrane besede po celotni spletni strani.

Pri uporabi vsebin, objavljenih na spletni strani TMS, morajo uporabniki upoštevati določila Zakona o avtorski in sorodnih pravicah. Za dodatne informacije in pogoje uporabe se obrnite na Martino Orehovec (martina.orehovec@tms.si). 

TMS je v zadnjih letih sodeloval pri projektu fotografiranja in digitalizaciji muzejskega gradiva Athena, v sklopu katerega smo pripravili na ogled navedene zbirke.   Števec obiskov spletne strani strani TMS - danes: 2340 / ta mesec: 83586 / skupaj: 20755736
Avtorske pravice © 2018 Tehniški muzej Slovenije. Vse pravice pridržane.
Oblikovanje in izdelava spletne strani: www.kamerad.net

 

Vprašaj nas     
Dogodki v RSS     
TMS na Facebooku    
Prijavi se na e-novice    
e-pošta:
ime:
tip novic: tedenske novice
mesečne novice
obvestila za šole