Spletna stran TMS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Sprejmi | Več o tem
Dnevi elektrotehnike
Drugi teden v maju bodo v okviru 13. Dni elektrotehnike organizirani ogledi interaktivnih eksperimentov s področij sodobnih tehnologij. Raziskovalci, profesorji in študenti s Fakultete za elektrotehniko UL bodo predstavili nadvse zanimive eksperimente s področij svojega dela.
       
Informacije Dogodki Spletni vodnik Za šole in skupine Foto galerija Zbirke Izdelki Kontakti
Vodnik po zbirkah TMSSuhorobarstvo

 

Suhorobarstvo je lesna domača obrt ročne izdelave raznolikih skupin predmetov za vsakdanjo gospodinjsko rabo. Lesene predmete so nekoč izdelovali na podeželju vsi družinski člani v zimskem času, ko je delo na poljih mirovalo. Glede na skupine končnih izdelkov razlikujemo obodarstvo, podnarstvo, posodarstvo, zobotrebčarstvo ter izdelavo igrač in spominkov. Za suhorobarske izdelke je najustreznejši smrekov, jelov, bukov, javorjev, gabrov les, ki je žilav ali trden.
Suhorobarstvo in sodarstvo sta prikazani zgolj informativno, saj sta obe obrti izdatno obdelani v številnih drugih slovenskih muzejih.

Ribnčan Urban Izdelava brentIzdelava obodov

Števec obiskov spletne strani strani TMS - danes: 3042 / ta mesec: 86502 / skupaj: 3099251
Avtorske pravice © 2014 Tehniški muzej Slovenije. Vse pravice pridržane.
Oblikovanje in izdelava spletne strani: www.kamerad.net

 

Vprašaj nas     
Dogodki v RSS     
TMS na Facebooku    
Prijavi se na e-novice    
e-pošta:
ime:
tip novic: tedenske novice
mesečne novice
obvestila za šole