Spletna stran TMS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Sprejmi | Več o tem
ICYDK: Če slučajno še ne veš
Vsebinsko se projekt navezuje na izboljšanje razumevanja področja intelektualne lastnine, njene vrednosti in dvigovanja zavedanja o njenem pomenu in vplivu. Mlade osveščamo o intelektualni lastnini in skušamo vplivati na njihovo dojemanje, vrednotenje ter posledično ravnanje.
       
Informacije Dogodki Spletni vodnik Za šole in skupine Utrinki Zbirke Izdelki Kontakti Projekt ICYDK DOSTOPNOST
Soteska

Ogledni depo v Soteski
Soteska 38
8351 Straža
+386 (0)7 384 51 88 

V depoju Soteska je deponirana zbirka vozil, ki kot celota večinoma nima neke širše sporočilne vrednosti. Vsak predmet zase je obiskovalcu lahko zanimiv, a v celoti gledano jih veže bolj ali manj le en skupni imenovalec. Ta je, da gre za predstavnike vozil, ki jih razen vpreg, muzeološko niti ni možno obdelati.

V depoju v Soteski je deponirana zbirka vozil Tehniškega muzeja Slovenije. Obiskovalci si lahko ogledajo zbirko koles in motornih koles, vprežna vozila za prevoz tovora in oseb, kot so lojtrni voz, odprta kočija, koleslji, zapravljivčki, sani, gasilske črpalke in avtomobile, med drugim tudi Zastavo 750 in 850, Citroen GS ter Mercedes 320. Zbirka vozil kot celota večinoma nima neke širše sporočilne vrednosti. Vsak predmet zase je obiskovalcu lahko zanimiv, a v celoti gledano jih veže bolj ali manj le en skupni imenovalec.Ta je, da gre za predstavnike vozil, ki jih razen vpreg, muzeološko niti ni možno obdelati. Zbirka vozil se v depoju občasno izmenjuje in dopolnjuje.

Vsekakor pri obstoječi razporeditvi ne bo dolgo ostalo, saj bomo ob pomanjkanju prostora v Bistri že v najkrajšem možnem času depo obogatili  z novimi predmeti iz zbirk Tehniškega muzeja Slovenije. Upamo, da tudi v zadovoljstvo obiskovalcev.

V poletnih mesecih ob nedeljah pripravljajo delavnice za otroke.

  

Soteska

Zbirka ogledenega depoja

   

Zbirka ogledenega depoja

Zbirka ogledenega depoja

 

    Števec obiskov spletne strani strani TMS - danes: 677 / ta mesec: 317890 / skupaj: 20635408
Avtorske pravice © 2018 Tehniški muzej Slovenije. Vse pravice pridržane.
Oblikovanje in izdelava spletne strani: www.kamerad.net

 

Vprašaj nas     
Dogodki v RSS     
TMS na Facebooku    
Prijavi se na e-novice    
e-pošta:
ime:
tip novic: tedenske novice
mesečne novice
obvestila za šole