Spletna stran TMS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Sprejmi | Več o tem
ICYDK: Če slučajno še ne veš
Vsebinsko se projekt navezuje na izboljšanje razumevanja področja intelektualne lastnine, njene vrednosti in dvigovanja zavedanja o njenem pomenu in vplivu. Mlade osveščamo o intelektualni lastnini in skušamo vplivati na njihovo dojemanje, vrednotenje ter posledično ravnanje.
       
Informacije Dogodki Spletni vodnik Za šole in skupine Utrinki Zbirke Izdelki Kontakti Projekt ICYDK DOSTOPNOST
Programi za vrtce

Vabimo, vas da z otroki obiščite Muzej pošte in telekomunikacij, del Tehniškega muzeja Slovenije, ki ima svoje prostore v prenovljenem gradu v Polhovem Gradcu.
Otroci bodo zgodovine pošte in telekomunikacij spoznavali na zabaven, igriv ter hkrati poučen način. Predstavili jim bomo čas, ko smo željno čakali poštarja s svežimi novicami in ko mobiteli še  niso bili del našega vsakdana. Prisluhnili bomo melodijam poštnega roga, spoznavali poštna prevozna sredstva, različne poštne pošiljke in se preizkusili v telefoniranju.

V okviru medresorskega projekta "Teden kulturne dediščine" smo v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri in Muzeju pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu pripravili brezplačen program za vrtce. Obvezne predhodne prijave. Preberi več

Načrtovanje obiska:
Lahko se odločite samo za vodstvo ali samo za delavnico. Kombinacija obeh pa omogoča celovitejši , cenovno ugodnejši in  učinkovitejši način spoznavanja muzeja in širjenje znanja.  Vodenje se prične z motivacijskim uvodom, sledi glavni del z izbranimi poudarki, ki se konča z aktivnim zaključkom v obliki delavnice. Izbirate lahko med dvema delavnicama. Program lahko prilagodimo vašim potrebam in željam.

Ime programa: TRARA, TRARA POŠTO PELJA

Program obsega:
1.    Vodenje po muzeju prilagojeno starosti otrok (45 minut)
-    Spoznavanje zgodovine pošte in telekomunikacij preko izbranih predmetov.
-    Otroci na koncu ogleda izpolnijo razglednico naslovljeno na vrtec. Razglednico oddajo v nabiralnik v muzeju. Vsak otrok ob vstopu dobi vstopnico, ki jo ob odhodu žigosa.

2.    Delavnice (45 minut):
-    Štampiljka: Otroci preko delavnice spoznajo kakšna je prava poštna štampiljka in kako se jo uporablja. Z brušenjem in lepljenjem razvijejo svoje ročne spretnosti. Končni izdelek je štampiljka, ki jo na delavnici tudi preizkusijo in odnesejo domov.

Poglej z otipom
Če se otroci želijo  seznaniti z muzejskimi zbirkami nekoliko drugače, predlagamo vodenje »Poglej z otipom«. Na neobičajen, zabaven in zgoščen način (30-45 minut,) se otroci seznanijo z zbirkami in  posameznimi predmeti ter hkrati spoznavajo, zakaj imamo muzeje in čemu služijo. Za trenutek se postavijo v vlogo slepih in slabovidnih, ki za spoznavanje predmetov namesto vida uporabljajo zgolj tip.
Zanimivost: Še pred nekaj leti so  poklic telefonista na telefonski centrali večinoma opravljali slepi in slabovidni.

Cenik:
1.    Vstopnina predšolski otroci: brezplačno
2.    Vodstvo: 15€/skupino do 22 otrok, trajanje do 1 šolske ure
3.    Posamezna delavnica: 1,5 €/otroka, trajanje do 1 šolske ure
4.    Kombinacija vodstvo in delavnica: 37  €/skupino do 22 otrok, trajanje do 2 šolski uri
Ciljna skupina: otroci stari 4 in 5 let  (ob pomoči vzgojiteljic)
 

Kontakt:   Ajda Kozjek
Telefon:    01 364 00 83
Email:       muzejpt@tms.si

Programe za vrtce izvajamo tudi v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri pri Vrhniki   Števec obiskov spletne strani strani TMS - danes: 15572 / ta mesec: 522217 / skupaj: 20020917
Avtorske pravice © 2018 Tehniški muzej Slovenije. Vse pravice pridržane.
Oblikovanje in izdelava spletne strani: www.kamerad.net

 

Vprašaj nas     
Dogodki v RSS     
TMS na Facebooku    
Prijavi se na e-novice    
e-pošta:
ime:
tip novic: tedenske novice
mesečne novice
obvestila za šole