Spletna stran TMS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Sprejmi | Več o tem
ICYDK: Če slučajno še ne veš
Vsebinsko se projekt navezuje na izboljšanje razumevanja področja intelektualne lastnine, njene vrednosti in dvigovanja zavedanja o njenem pomenu in vplivu. Mlade osveščamo o intelektualni lastnini in skušamo vplivati na njihovo dojemanje, vrednotenje ter posledično ravnanje.
       
Informacije Dogodki Spletni vodnik Za šole in skupine Utrinki Zbirke Izdelki Kontakti Projekt ICYDK DOSTOPNOST
Za šole in skupine

 

Tehniški muzej Slovenije ponuja obiskovalcem v muzeju v Bistri pri Vrhniki in v Muzeju pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu, poleg individualnega ogleda zbirk, še bogato in pestro ponudbo izobraževalnih vsebin.

Vsaki starostni skupini posebej prilagodimo možne aktivnosti v muzeju. Za ponujene vsebine so potrebne predhodne najave, vsaj en teden pred obiskom.

Učitelji vabimo, da se se lahko vključite tudi v mrežo učiteljev. Preberi več...

 

Oglejte si:

Podstrani:

Aktivnosti v Bistri pri Vrhniki   |  Aktivnosti v Polhovem Gradcu  |  Spletna prijava   |  Aktivnosti na vaši šoli

 

 
Tehniški muzej Slovenije v Bistri pri Vrhniki
 
Skupine, ki se predhodno najavijo, imajo zagotovljeno vodenje, ki je prilagojeno starosti in zanimanju obiskovalcev. Vodeni ogled muzeja traja približno 1 uro in 30 minut. Za vodstvo je potrebno doplačilo k vstopnini. Cenik vodenih ogledov
Ogled posameznih zbirk lahko popestrimo tudi z delovnimi listi. Po ogledu muzeja lahko učenci razširijo, preverijo in dopolnijo svoje znanje na tematskih delavnicah, kvizih in demonstracijah. 
Delavnice, ki so prilagojene starostnim skupinam, potekajo pod vodstvom in trajajo približno 45 minut.
 
Kontakt:   Ana Katarina Ziherl in Barbara Hrovatin
Telefon:   01/750 66 72
GSM:       041/957 146, 031/583 461
E-pošta:       programi@tms.si.
 
Svoj obisk lahko napoveste tudi preko spletnega obrazca.
 
Pri prijavi je potrebno navesti točno uro prihoda in se je tudi držati. V primeru zamude pokličite na 01 750 66 70.
Ob nepravočasni odjavi vodenja, manj kot en delovni dan pred prihodom, si muzej pridružuje pravico zaračunanja stroškov za vodiča, ki znaša 20 €/skupino  (25 oseb) za eno uro in pol vodenja oz. 27€/skupino za dve uri vodenja v slovenskem jeziku (28 €/skupino za eno uro in pol vodenja oz. 40 €/skupino za dve uri vodenja v tujem jeziku).
 

V zimskem času, ko je od decembra do marca muzej v Bistri zaradi neogrevanih prostorov zaprt, lahko po predhodnem dogovoru organiziramo naše delavnice na vaši šoli. Preberi več...

 
Muzeju pošte in telekomunikacij
 
Skupine, ki se predhodno najavijo, imajo zagotovljeno vodenje, ki je prilagojeno starosti in zanimanju obiskovalcev. Vodeni ogled muzeja traja približno eno šolsko uro. Po ogledu muzeja lahko učenci višjih razredov preverijo svoje znanje ob reševanju slikovnih križank (primerno za šolarje od 6. razreda osnovne šole naprej) in z odgovarjanjem na zabavna vprašanja bogato ilustriranega testa (primerno za 7., 8. in 9. razred osnovne šole). Križanke in na videz šaljivi testi, ki so prilagojeni starosti učencev, nadomeščajo dosedanje delovne liste, ki so učence preveč spominjali na šolske obveznosti.
 
Učenci se lahko po predhodnem dogovoru udeležijo tudi različnih izobraževalnih delavnic, ki so prav tako prilagojene starostnim skupinam. Delavnice potekajo pod vodstvom in trajajo približno 45 minut.
 
Kontakt:   Ajda Kozjek
Telefon:    01 364 00 83
E-pošta:       muzejpt@tms.si
 
Svoj obisk lahko napoveste tudi preko spletnega obrazca
 
Pri prijavi je potrebno navesti točno uro prihoda in se je tudi držati. V primeru zamude pokličite na 01 364 00 83.
Ob nepravočasni odjavi vodenja, manj kot en delovni dan pred prihodom, si muzej pridružuje pravico zaračunanja stroškov za vodiča, ki znaša 20 €/skupino  (25 oseb) za eno uro vodenja v slovenskem jeziku (28 €/skupino za eno uro vodenja v tujem jeziku).
 
Vabimo vas tudi na ogled muzejske zbirke razvoja avtomobilske in prikoličarske industrije na Dolenjskem,
ki se nahaja v Drgančevju v Novem mestu. Zbirko je ustanovil Klub prijateljev IMV v sodelovanju s TMS in številnimi partnerji, pokrovitelji in podporniki.
 

    Števec obiskov spletne strani strani TMS - danes: 687 / ta mesec: 317900 / skupaj: 20635418
Avtorske pravice © 2018 Tehniški muzej Slovenije. Vse pravice pridržane.
Oblikovanje in izdelava spletne strani: www.kamerad.net

 

Vprašaj nas     
Dogodki v RSS     
TMS na Facebooku    
Prijavi se na e-novice    
e-pošta:
ime:
tip novic: tedenske novice
mesečne novice
obvestila za šole