Spletna stran TMS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Sprejmi | Več o tem
TEHNIŠKI MUZEJ SLOVENIJE
>> Slikovna verzija strani TMS SL EN DE IT HR SR RU 
 
velikost črk: povečaj pomanjšaj
ozadje: temno svetlo
 
MENU:
DOMOV
Informacije
Dogodki
Spletni vodnik
Za šole in skupine
Utrinki
Zbirke
Izdelki
Kontakti
Projekt ICYDK
 

Vprašaj nas

TMS na Facebooku

Prijavi se na e-novice
e-pošta:

ime:

tip novic:
tedenske novice
mesečne novice
obvestila za šole
 
Utrinki
stran: [14]

Aktivne poletne počitnice 3. 8. - 7. 8. 2009Gostujoča fotografska razstava Cerkniško jezero-ogledalo sveta

Notranjski regijski park od januarja 2007 izvaja projekt LIFE 06/NAT/SLO/000069 »Presihajoče Cerkniško jezero«. Namen projekta je na Cerkniškem jezeru zagotoviti ugodne pogoje za ohranitev in zaščito ogroženih habitatov ter živalskih in rastlinskih vrst. Velik poudarek pri doseganju omenjenega cilja namenjajo popularizaciji projekta in izobraževanju lokalnega in širšega prebivalstva o pomenu varstva narave. V tem okviru so pripravili tudi potujočo fotografsko razstavo z naslovom »CERKNIŠKO JEZERO – OGLEDALO SVETA«, na kateri so v sliki in besedi ujeti utrinki presihajočega jezera in življenja ob njem. Fotografsko razstavo bo od 3. do 20. julija 2009 gostil tudi Tehniški muzej Slovenije v Bistri. Večletno delo fotodokumentacije in terenskega dela na območju Notranjskega regijskega parka bo predstavljeno s 84 fotografijami in spremnim besedilom o projektu LIFE 06 NAT/SLO/000069 »Presihajoče Cerkniško jezero«, ki ga sofinancira Evropska skupnost.


Odprtje fotografske razstave LJUBLJANSKO BARJE

V torek, 2. 6. 2009, je bila v Bistri odprta razstava, ki jo je pripravil Javni sklad RS za kulturne dejavnosti -Območna izpostava Ljubljana okolica. Fotografije so nastale v okviru foto-delavnice »krajinska fotografija«, pod mentorstvom prof. fotografije Sonje Lebedinec. Razstava je bila na ogled do 2. 7. 2009. Razstavljali so: MIRKO ANŽELJ Škofljica, SIMONA FABRIS Ljubljana, ALEŠ HOSTNIK Ig, ŠPELA KAČAR Brezovica, STANE KOČAR Škofljica, DAMJAN KOREN Ljubljana, NATAŠA KOVAČIČ Ljubljana, EDITH MEHLE Ig, MARKO MULEJ Vrhnika, PAVEL POVŠE Ljubljana, DEJAN VERANIČ Ig


Postavitev razstave Dve kolesi in par nog na Jesenicah

Potujočo razstavo smo odprli 15. maja 2009 v galeriji Kosove graščine in je bila na ogled do septembra 2009.


Aktivne počitnice 6.7.-10.7.2009AQUALUTRA Vidra, kraljica voda

Gostujoča razstava Inštituta LUTRA z naslovom AQUALUTRA Vidra, kraljica voda je bila na ogled od 18. 5. do 10. 9. 2009.
Slavnostno je razstavo odprl g. Janez Kastelic, vodja Sektorja za politiko ohranjanja narave iz Ministrstva za okolje in prostor. Spregovorila sta tudi direktor Tehniškega muzeja Slovenije dr. Orest Jarh in Marjana Hönigsfeld Adamič z Inštituta LUTRA. Za glasbeni program je na odprtju poskrbel Biološki oktet.

Kulturni bazar 2009

V petek, 22. 5. 2009, smo se predstavili v Cankarjevem domu na Kulturnem bazarju, ki ga organizira Ministrstvo za kulturo in Ministrstvo za šolstvo in šport.


Poletna muzejska noč 2009

V soboto, 20.6.2009, smo svoj program v okviru Poletne muzejske noči predstavili v Železniškem muzeju Slovenije.


Verižni eksperiment 2009

Verižni eksperiment leta 2009 je potekal v soboto, 30. 5. 2009, v Železniškem muzeju SŽ v Ljubljani.
V letu 2009 minevajo že štiri leta od prvega Verižnega eksperiment, ki smo ga postavili ob Letu fizike v Cankarjevem domu v Ljubljani.

S prireditvijo, ki jo pripravljamo v sodelovanju z Društvom matematikov, fizikov in astronomov Slovenije, smo nadaljevali vsako leto v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri pri Vrhniki. Letos smo se v sodelovanju z Železniškim muzejem SŽ odločili, da bo prireditev potekala na drugi lokaciji, v Železniškem muzeju, z namenom, da bi gledalcem zagotovili dober pregled nad dogajanjem.
Našemu povabilu za pripravo člena Verižnega eksperimenta so se tudi letos odzvale tako skupine vrtcev, srednjih šol, fakultet, kot tudi zainteresirani posamezniki. Ob tej priložnosti smo k sodelovanju povabili tudi skupine iz tujine in udeležence prejšnjih let.
Prireditev je potekala ki bo potekala v Železniškem muzeju SŽ (Parmova 35, Ljubljana) v soboto, 30. 5. 2009.

Odprtje razstave Od vijaka do junaka

Občasno razstavo o Josefu Resslu z naslovom Od vijaka do junaka smo odprli 1. junija 2007 ob 19. uri. Josef Ressel (1793 – 1857) je bil gozdar in vsestranski izumitelj, ki ga zaradi porekla in delovanja za »svojega« štejejo Čehi, Nemci, Avstrijci, Italijani, Hrvati in Slovenci. Čeprav je javnosti najbolj znan kot izumitelj ladijskega vijaka, ki ga je izpeljal od začetne zamisli do praktične uporabnosti, je njegova ustvarjalnost segala veliko dlje. Razstava predstavlja življenje in delo velikega moža, ki je priznanje za svoje številne dosežke dobil šele po smrti. Razstava je bila na ogled do 3.12.2007.


stran: [14]


na vrh / top
 
Števec obiskov spletne strani strani TMS
danes: 12786 / ta mesec: 428338 / skupaj: 19334434
info@tms.si
Avtorske pravice © 2018 Tehniški muzej Slovenije. Vse pravice pridržane.
Oblikovanje in izdelava spletne strani: www.kamerad.net