Projekt: gostovanje razstave Znanje brez meja v ZDA

V letošnjem juniju smo se v Tehniškem muzeju Slovenije veselili gostovanja naše razstave Znanje brez meja v Clevelandu v ZDA. Trenutna situacija nam seveda je nekoliko prekrižala načrte, a delo na prilagajanju in dopolnjevanju vsebin vseeno poteka dalje.
Pravočasno smo uspeli posneti intervjuja z inovatorjem Petrom Florjančičem, v katerem nam je zaupal izkušnje in povezave z ZDA. O obisku New Yorka in sodelovanju z ikono v svetu kozmetike Elisabeth Arden, o sorodstvu z astronavtko Sunito Williams, o (ne)znanju angleščine in o prijateljevanju z znanimi Američani. Trenutno poteka montaža kratkega filma, ki ga bomo predstavili tudi na razstavi v ZDA.
Intervju je bil posnet 21. februarja 2020, le dva tedna pred 101. rojstnim dnem gospoda Florjančiča. Kljub častitljivi starosti ostaja hudomušen, zabaven, (samo)kritičen in luciden sogovornik, ki te vedno znova spravi v dobro voljo. Kot recimo s tem: » Sunita Willams gre na Mars, jaz pa čakam za v nebesa«. (iz intervjuja)
Foto: Marko Cotič Trojer, Peter Florjančič z razpršilcem za parfum. Izum, ki mu je prinesel prepoznavnost in svetovni slavo.

 Peter Florjančič (foto: Mare Cotič Trojer)

2020-04-01T13:29:28+02:001 aprila, 2020|Zanimivosti|

Deli to zgodbo!

Zapri