Zvoki v času koronavirusa

Evropski projekt Sounds of Changes, v katerem je Tehniški muzej Slovenije sodeloval s petimi evropskimi muzeji, se je sicer zaključil lansko jesen. Zaradi razmer, v katerih smo se po celem svetu znašli zaradi virusa COVID-19, se je tudi zvočna krajina vsakdanjega življenja nenadoma drastično spremenila. Zato poskušamo ujeti neponovljive trenutke, ko zvoki narave postajajo tudi v mestih vedno glasnejši.

1. Posnetek prometa na severni obvoznici v Ljubljani v torek, 18. marca 2020 , malo pred 17. uro. V času običajne prometne konice in stoječih vozil v koloni, se je zgodilo to, kar je bilo še par tednov nazaj nepojmljivo. Obvoznica je v teh dneh skoraj prazna.

2. Posnetek prometa na severni ljubljanski obvoznici v torek, 17. marca 2020, ob 17. uri. Na posnetku vidimo konvoj tovornjakov, ki so zaradi ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa obtičali na ozemlju Slovenije in pred mejo z Italijo. Sloveniji je z diplomatsko akcijo uspelo pridobiti soglasja držav za skupen projekt sodelovanja, da bi zagotovili nadzorovan prehod humanitarnega konvoja potnikov in tudi konvojev tovornih vozil.

2020-04-01T15:38:12+02:001 aprila, 2020|Zanimivosti|

Deli to zgodbo!

Zapri