Noč ima svojo moč 2021

Z navdušenjem sporočamo, da bo projekt ‘Noč ima svojo moč’ z nami tudi letos! Znova se nam boste lahko kot raziskovalci pridružili pri vseslovenskem projektu za državljane, ki bo tokrat v znamenju vode. Na Evropsko noč raziskovalcev, 24. septembra, ko bo dogajanje doživelo vrhunec, pa se bomo družili ob znanosti in raziskovanju posvečenih festivalskih dogodkih.

Naj vas najprej spomnimo. V enakem projektu smo v preteklih treh letih sejali semena ivanjščic in drugih travniških cvetlic ter opazovali zdravje divjih kostanjev. Letos pa glavno vlogo pri vseslovenskem eksperimentu prevzemajo vode, natančneje kako varno je kopanje v naravi izven uradnih območij. Kaj vse bomo opazovali in merili vam povemo ob skorajšnjem zagonu projekta za državljane, predvidoma v začetku junija. Že zdaj pa vas vabimo, da se nam pridružite, saj želimo tudi tokrat v družbi dvigniti zavedanje o pomenu raziskovalnega dela in znanstvenega načina razmišljanja.

Naj ob tem izpostavimo dejstvo, da je prav voda tema, ki jo je Slovenija postavila v ospredje letošnjega predsedovanja Svetu EU. Pri tem izpostavlja pomen vode za javno zdravje, za trajnostni razvoj in naslavljanje podnebnih sprememb, za mir in varnost ter vodo kot človekovo pravico.

Projekt ‘Noč ima svojo moč’ poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Partnerji projekta pa smo Ustanova Hiša eksperimentov, Institut »Jožef Stefan«, Kemijski inštitut, Nacionalni inštitut za biologijo, Geološki zavod Slovenije ter Tehniški muzej Slovenije.

Več informacij najdete na spletni strani www.nocmoc.eu in družbenih omrežjih www.facebook.com/nocimasvojomoc, www.instagram.com/nocimasvojomoc/?hl=en.

 

Dajte svoji raziskovalni žilici duška in se nam pridružite!

Logo Noc ima svojo moc 2021

Konzorcij partnerjev projekta ‘Noč ima svojo moč’

partnerji projekta Noč ima svojo moč

2021-05-18T09:35:43+02:0012 maja, 2021|Zanimivosti|

Deli to zgodbo!

Zapri