Loading...
Aktivnosti na drugih lokacijah2020-01-31T14:37:05+02:00

Aktivnosti na drugih lokacijah

Delavnice na vaši šoli

V zimskem času, ko je od decembra do marca Tehniški muzej Slovenije v Bistri zaradi neogrevanih prostorov zaprt, lahko po predhodnem dogovoru organiziramo naše delavnice na vaši šoli.

Pripravili smo pestro ponudbo delavnic za šolske skupine, ki so prilagojene različnim starostim otrok in učnim načrtom.

Učenci si lahko stkejo zapestnico, preizkusijo svoje spretnosti s šivanko in nitko, naredijo kalejdoskop, baletko, z mersko napravo izmerijo višino izbranega predmeta ali pa poskusijo, kako daleč lahko leti leteče krilo …

Spodaj so našteti predlogi za delavnice, seveda pa po predhodnem dogovoru lahko izvedemo tudi ostale, ki so prenosljive:

Delavnica    Primerna za razred Čas (min) Cena (€)/osebo
Pisan svet vrtavk 1.-5. 45 1,00
kačji pastir iz kartona 1.-6. 45 1,00
padalec 2.-5. 45 1,00
žolna 4.-9. 45 1,00
rimski abakus 5.-9. 60 1,50
panjska končnica 4.-6. 45 1,00
kalejdoskop 4.-6. 45 1,50
leteče krilo 4.-7. 30 1,00
tkanje 4.-9. 45 1,00
nitna grafika 4.-9. 45 1,00
platonska telesa 4.-9. 45 1,00
kačji pastir iz balse 7.-9. 60 1,50
letalo iz balse 7.-9. 75 1,50
“teodolit” 8.-9. 45 1,00

Po dogovoru izvedemo tudi ostale delavnice, ki jih organiziramo v muzeju.

Vse dodatne informacije dobite na tel.: 01/ 750 66 72 ali  nam pišite na: programi@tms.si

F: Ana Katarina Ziherl

Kombiniran ogled TMS in Komunalnega podjetja Vrhnika

Tehniški muzej Slovenije in Komunalno podjetje Vrhnika vas vabita na ogled gozdarske, lesarske in lovske zbirke, vodnih pogonov ter ogled zbirnega centra za odpadke, prebiralnice, kompostarne in čistilne naprave.

Voden ogled posamezne ustanove (Tehniškega muzeja Slovenije v Bistri in Komunalnega podjetja Vrhnika) poteka dve šolski uri. Ogleda sta tematska in obravnavata pomen gozdov, vodnih virov, pestrost živalskih vrst in smotrnost ravnanja z odpadki (ločevanje odpadkov, njihova obdelava v zbirnem centru, tehnologija ravnanja z odpadki in delovanje čistilne naprave).

Cena kombinirane vstopnice, ki vključuje obisk in vodena ogleda obeh ustanov, je 5 € / osebo (ob najmanjšem številu udeležencev v skupini 20 oseb).

Izlet lahko začnete v Bistri, na obrobju Ljubljanskega barja, kjer je bil nekdaj samostan, zdaj pa eden največjih muzejev v Sloveniji, in nadaljujete v komunalnem podjetju ali obratno.
Kombiniran ogled je namenjen osnovnošolskim učencem prvega in drugega triletja.

Prijave sprejemamo vsaj en teden pred obiskom na programi@tms.si, 01 750 66 72, 041 957 146 ali depo@kpv.si, 041 777 385.

Vabimo vas, da v naši družbi preživite poučen in zanimiv dan dejavnosti.

Veselimo se vašega obiska!

Oglejte si predstavitveni letak…
F: Blaž Zupančič

Kombiniran ogled TMS in Parka vojaške zgodovine

Želite, da vaši učenci spoznajo pestrost tehniške dediščine?

V sodelovanju s Parkom vojaške zgodovine vam z novim šolskim letom ponujamo ogled prometne zbirke, vodnih, živalskih in parnih pogonov Tehniškega muzeja Slovenije in ogled zbirke vojaških vozil in tehnike 20. stoletja Parka vojaške zgodovine.

Ogled posameznega muzeja (Tehniškega muzeja Slovenije v Bistri in Parka vojaške zgodovine v Pivki) traja dve šolski uri. Vodena ogleda sta tematska in obravnavata uporabo različnih pogonskih sredstev in razvoj ter uporabo vozil skozi čas. Obisk ahko dopolnite z malico v muzejski Kantini v Pivki (cena 3,00-7,00 €/osebo). Ogled je primeren za tretjo triado osnovnih šol.
Cena kombinirane vstopnice, ki vključuje obisk obeh muzejev in vodena ogleda, je 8,00 €/osebo (za Bistro 3,5 eur/osebo). Doplačilo za ogled notranjosti podmornice v Parku vojaške zgodovine znaša 2,50 €.

Ogled lahko začnete v Bistri, na obrobju Ljubljanskega barja, kjer je bil nekdaj samostan, danes pa eden največjih muzejev v Sloveniji in nadaljujete v Pivki ali obratno.

Oba muzeja hranita mnogo predmetov z zanimivo zgodovino in zgodbami, ki jih vodniki z veseljem predstavijo vedoželjnim mladostnikom.

Najava skupin vsaj en teden pred obiskom na programi@tms.si, 01 750 66 72, 041 957 146 ali info@parkvojaskezgodovine.si, 031 775 002.

Veselimo se vašega obiska!

Oglejte si predstavitveni letak…
F: Jaka Blasutto

Ogled IMV Drgančevje

Vabimo vas, da vključite v vaše šolske in študijske programe ogled in spoznavanja razvoja avtomobilske in prikoličarske industrije na Dolenjskem. Muzejska zbirka se nahaja v Drgančevju v Novem mestu. Zbirko je ustanovil Klub prijateljev IMV v sodelovanju s TMS in številnimi partnerji, pokrovitelji in podporniki.

Zbirka je zanimiva za obiskovalce in poslovne partnerje iz vseh krajev Slovenije in tujine. Muzejska stroka je enotna, da je zbirka IMV pomembna tako iz lokalnega kot nacionalnega vidika. Prikazuje zgodovino avtomobilske in prikoličarske industrije na Dolenjskem, ki je ključno vplivala na življenje v celotni regiji, še vedno pa ima velik vpliv na razvoj celotnega gospodarstva in pomeni promocijo uspešnih proizvodov v Sloveniji po vsem svetu.

Ogled muzejske zbirke traja dve pedagoški uri. Prepričani smo, da bodo v tem času obiskovalci dodobra spoznali razvoj avtomobilske in prikoličarske industrije na Dolenjskem. V prihodnje bo za posamezne skupine na voljo  tudi poglobljeno strokovno spoznavanje avtomobilov in prikolic, v muzeju pa je že sedaj možno izvesti tudi izobraževanje.

Muzejska zbirka je za obiskovalce odprta vsako soboto od 10.00 do 12.00 ure, skupinski ogledi pa so možni tudi med tednom, dopoldne ali popoldne, po predhodni najavi in dogovoru. Kontaktna oseba je g. Vojko Grobovšek, tel. 031 819 988.

F: arhiv TMS