Novo za šole: Kombiniran ogled TMS in Komunalnega podjetja Vrhnika

Tehniški muzej Slovenije in Komunalno podjetje Vrhnika vas z novim šolskim letom vabita na ogled gozdarske, lesarske in lovske zbirke, vodnih pogonov ter ogled zbirnega centra za odpadke, prebiralnice, kompostarne in čistilne naprave.

Voden ogled posamezne ustanove (Tehniškega muzeja Slovenije v Bistri in Komunalnega podjetja Vrhnika) poteka dve šolski uri. Ogleda sta tematska in obravnavata pomen gozdov, vodnih virov, pestrost živalskih vrst in smotrnost ravnanja z odpadki (ločevanje odpadkov, njihova obdelava v zbirnem centru, tehnologija ravnanja z odpadki in delovanje čistilne naprave).

Cena kombinirane vstopnice, ki vključuje obisk in vodena ogleda obeh ustanov, je 5 € / osebo (ob najmanjšem številu udeležencev v skupini 20 oseb).

Izlet lahko začnete v Bistri, na obrobju Ljubljanskega barja, kjer je bil nekdaj samostan, zdaj pa eden največjih muzejev v Sloveniji, in nadaljujete v komunalnem podjetju ali obratno.
Kombiniran ogled je namenjen osnovnošolskim učencem prvega in drugega triletja.

Prijave sprejemamo vsaj en teden pred obiskom na programi@tms.si, 01 750 66 72, 041 957 146 ali depo@kpv.si, 041 777 385.

Vabimo vas, da v naši družbi preživite poučen in zanimiv dan dejavnosti.

Veselimo se vašega obiska!

Oglejte si predstavitveni letak.

 

2018-09-01T20:21:58+02:0031 avgusta, 2018|Za šole in skupine|