Samooskrba s hrano v času koronavirusa

V Ljubljani, samo streljaj od mestnega jedra, so se ohranila območja, ki so poznana po pridelavi zelenjave. Eno takih so Savlje, od koder sta posnetka zalivanja zelenjave v rastlinjaku in delo s traktorjem na polju. Seveda ti prizori niso nič novega, podobno se dogaja leto za letom. Ampak v zadnjih tednih vidimo čisto vsakdanje prizore z drugačnimi očmi in v mislih nam roji samooskrba s hrano. Sedaj, bolj kot kdaj koli prej, se zavedamo, da hrane doma ne pridelamo dovolj in kako zelo smo odvisni od uvoza. Po podatkih Statističnega urada RS za leto 2018  je stopnja samooskrbe še posebej nizka pri zelenjavi (39%)  sadju 48%), krompirju (48%) in žitih (68%).

Posnela: Irena Marušič

2020-04-14T09:43:18+02:0014 aprila, 2020|Zanimivosti|

Deli to zgodbo!

Zapri