(Tele)komunikacije včeraj, danes, jutri!2020-01-17T10:41:25+02:00

Vodnik po zbirkah Muzeja pošte in telekomunikacij

(Tele)komunikacije včeraj, danes, jutri!

S pomočjo tehnike je svet postal manjši, razdalje krajše, sporazumevanje  enostavnejše in hitrejše. Na razstavi (Tele)komunikacije včeraj, danes, jutri! je predstavljen pregled telekomunikacij od prvih Morsovih in Hughsovih telegrafov do teleprinterjev, ki jih v muzeju obiskovalci lahko tudi preizkusijo. Razvoj telefonije obiskovalca popelje od prvih telefonskih aparatov in ročnih telefonskih central do avtomatske in digitalne telefonske centrale, ki ju je mogoče tudi preizkusiti. Posebna vitrina prikazuje Iskrine telefonske aparate in razvoj mobilne telefonije. V zadnjih 40 letih je mobilna telefonija doživela bliskovit razvoj od »cegla« do današnjih pametnih telefonov. Na razstavi je v 3D tiskalni tehniki na ogled model prvega prenosnega telefona na svetu.
V okviru razstave o sodobnih telekomunikacijah lahko obiskovalci v muzeju uporabljajo storitev v oblaku, zato ne pozabite prinesti s seboj svojega pametnega telefona.

Bi se radi naučili Morsejeve abecede ali preizkusili svoje znanje? Vabimo vas, da si prenesete program za spoznavanje Morsejeve abecede  (505 KB) ter navodila za program (PDF format, 264 KB).