Likovni natečaj PODARI ZNAMKO SLOVENIJI ZA ROJSTNI DAN

3. 4. 2021–31. 5. 2021

Si kdaj pomislil(a), da bi poštna znamka s tvojo risbo s pismom potovala po svetu? Ob 30. rojstnem dnevu Slovenije te vabimo, da sodeluješ na likovnem natečaju Muzeja pošte in telekomunikacij in morda bo prav tvoja ilustracija izbrana ter natisnjena na osebni znamki.
Novonastala država Slovenija je leta 1991 dobila svojo prvo poštno znamko. Na poštnih znamkah najdemo najrazličnejše motive, od živali in rastlin, kulturne dediščine do znanih osebnosti. Na znamkah obeležujemo tudi pomembne obletnice.

Kako bi ti na znamki predstavil(a) Slovenijo? Izberi si motiv in ga nariši na list papirja velikosti A4. Uporabiš lahko katerokoli likovno tehniko, sodeluješ pa lahko samo z eno risbo. Na zadnjo stran napiši svoje podatke (ime, priimek, naslov in starost ali razred). Risbo oddaj v Muzeju pošte in telekomunikacij ali pošlji na naslov:
Muzej pošte in telekomunikacij
Polhov Gradec 61
1355 Polhov Gradec
Lahko nam pošlješ tudi fotografijo risbe na e-naslov muzejpt@tms.si in v primeru izbora te bomo prosili še za original. Vaše risbe zbiramo do 31. 5. 2021.

Po zaključku natečaja bo strokovna komisija pregleda vse prispele izdelke in izbrala dva motiva iz vsake starostne skupine. Za nagrado bomo pri Pošti Slovenije naročili osebne znamke z motivi nagrajencev. Vsak nagrajenec bo po pošti prejel komplet znamk s svojim motivom, v muzeju pa jih bomo imeli na voljo za pošiljanje pisem in razglednic. Razstava vseh prispelih predlogov bo na ogled v Muzeju pošte in telekomunikacij junija 2021.

Starostne skupine:

• od 4. do 6. leta,
• od 1. do 3. razreda OŠ,
• od 4. do 6. razreda OŠ,
• od 7. do 9. razreda OŠ.

Rezultati natečaja bodo objavljeni na spletni strani Tehniškega muzeja Slovenije (www.tms.si) v juniju 2021, nagrajenci pa bodo obveščeni po pošti ali e-pošti. Risbe sodelujočih bomo zgolj s pripisom imen avtorjev objavili na spletni strani Tehniškega muzeja Slovenije in na Facebook strani Muzeja pošte in telekomunikacij ter razstavi.
S sodelovanjem na natečaju sodelujoči dovoljujejo objavo na osebni znamki, spletni strani in na razstavi. Izbrana dela postanejo last organizatorja razstave, ki lahko z njimi prosto razpolagajo.
Za dodatne informacije pokličite na telefonsko številko 01/364 00 83 ali pišite na e-naslov muzejpt@tms.si.

Vabljeni k sodelovanju!

2021-05-31T10:17:11+02:0031 marca, 2021|Nekategorizirano|

Deli to zgodbo!

Zapri